Nogomet
76

Željezničar s igračem više u finišu slomio otpor Čelika, Sloboda i Metalleghe slavili

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Današnjim utakmicama nastavljeno je 8. kolo Premijer lige BiH, a susreti u Sarajevu i Tuzli počeli su minutom šutnje za žrtve avionske nesreće u kojoj su poginuli skoro svi igrači brazilskog Chapecoensea.

Željezničar je s minimalnih 1:0 savladao Čelik na Grbavici.

Plavi su prvu veliku priliku imali u 18. minuti, ali Marković samo sa tri metra šutira pored gola.Pet minuta kasnije Čelik je imao najbolju priliku na utakmici, kada je Pezer sa desetak metara iz odlične situacije šutirao daleko pored gola. Samo minutu kasnije Pezer je zbog oštrog starta nad Memijom.

U 30. minuti Bekrić se našao u prilici, ali je sa desetak metara šutirao po sredini i to je bio lak plijen za Ružića.

U 32. minuti Čelik je ostao sa igračem manje kada Pezer dobija drugi žuti karton zbog diskutabilnog prekršaja nad Bekrićem bez lopte. Desetak minuta kasnije Čelik je iz jednog od rijetkih napada na meču imao priliku preko Pliske, ali njegov šut je odbranio Kjosevski.

Plavi su nastavili sa napadima i na početku drugog poluvremena. U 54. minuti Bekrić šutira s 25 metara pravo u Ružića, a tri minute kasnije Stevanović upošljava Markovića koji sjajno šutira, ali Ružić odlično brani i odbija loptu u korner. Nakon kornera šutirao je Bogičević, no nije bio precizan.

U 65. minuti Boccaccini je imao veliku šansu, ali šutira glavom pored gola, a samo osam minuta kasnije drugi štoper Plavih Bogićević je također bio neprecizan.

U 80. minuti susreta iz slobodnog udarca sa 16 metara Lendrić šutira, ali Ružić je bio siguran i odbio loptu u korner. Bekrić ga je izveo, a nakon gužve lopta je pala na metar od gola, a Lendrić je nije uspio ugurati u gol.

Rezervista Nikolić je u prvom kontaktu s loptom upisao asistenciju za vodstvo Plavih u 82. minuti. Kosorić je ubacio sa lijeve strane, Nikolić je glavom prebacio loptu u peterac Čelika, gdje se našao Marković i poslao u Ružićevu mrežu za veliko slavlje na Grbavici.

Sloboda je sa 2:1 savladala Krupu na Tušnju.

Tuzlaci su poveli u 18. minuti, a strijelac je bio Subić. Deset minuta kasnije Krupa je imala prvu šansu na meču, ali Koljić šutira sa vrha kaznenog prostora direktno u Pirića. Tuzlaci su udvostručili prednost u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Subić sjajno asistirao Mehmedagiću koji pogađa za 2:0.

Gosti su smanjili na 2:1 u 71. minuti kada je Pirićevu mrežu zatresao Mirković sa oko 25 metara.

Olimpic je dočekao Metalleghe na Otoci, a gosti su slavili sa 2:0.

U 33. minuti vidjeli smo prvo veće uzbuđenje kada je Durak bio u šansi, ali gosti su dobili samo korner. Metalleghe je do vodstva došao početkom drugog poluvremena, tačnije u 65. minuti kada je pogodio Dujaković. U 75. minuti sve nade domaćina za povoljan rezultat su ugašene kada je na 2:0 povisio Smajić.