Premijer liga BiH
0

Željezničar ruši neugodnu tradiciju sa Pecare?

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U okviru 17. kola Premijer lige BiH danas su na programu tri utakmice. Najviše pažnje prvilači dvoboj na Pecari. Naime, drugoplasirani Široki Brijeg ugostit će Željezničar. Itekako bitan okršaj za oba kluba. Domaći žele prekinuti seriju od dva vezana poraza (Zrinjski i Slavija), dok plavi sa Grbavice osokoljeni visokom pobjedom nad Čelikom putuju u Hercegovinu.

Sve sugerira da bi na Pecari moga biti dobra utakmica. U Širokom Brijegu ističu da se najviše pribojavaju iskusnog Alena Mešanovića, koji je enigma za protivničke odbrane. No, i pored respekta sa kojim dočekuju suparnika, vjeruju da mogu upisati trijumf i ponovo zasjesti na lidersku poziciju.

Što se tiče kadrovske križaljke za domaće neće nastupiti Diogo zbog povrede, te Topić zbog kartona. U tim se vraća kapiten Dalibor Šilić koji je preskočio duel u Istočnom Sarajevu (zbog kartona). Svoj debi u Premijer ligi trebao bi imati i dvadesetogodišnji odbrambeni igrač Dino Ćorić. Iz Željezničara napominju kako žele prekinutu neugodnu tradiciju gostovanja na Pecari.

Zrinjskom na noge stiže Travnik. Nakon poraza od gradačačke Zvijezde težit će popravljanju dojma. Bilo je mnogo kritika na račun prvog šefa struke Dragana Jovića, koji je i sam priznao pogreške nakon kiksa protiv Zvijezde.

U redovima aktuelnih prvaka svi vjeruju da će danas osvojiti kompletan plijen. To, naravno, nalaže apsolutnu ozbiljnost i zalaganje. Svako novo posrtanje na domaćem travnjaku donijelo bi im velike nevolje.

Sigurno je da će pokušati u ranoj fazi utakmice doći do prednosti koji će na određeni način usmjeriti dalji tok utakmice. „Veziri“ su u prošlom kolu savladali drugi mostarski tim -Velež. Kako ističu u grad na Neretvi ne putuju sa bijelom zastavom.

Olimpik će na Koševu ugostiti Velež. Abdulah Ibraković nije imao razloga za zadovoljstvo nakon gostovanja na Piroti. Priiku za popravni imaju na najvećem bh. stadionu. S druge strane, „vukovi“ su došli do tri boda u Modriči. Kako ističu žele savladati i Velež. Za takvo nešto trebaju imati odgovarajuće rješenje za najavljeni pritisak gostiju.

Parovi i satnica:

Široki Brijeg – Željezničar 15:00 sati

Zrinjski – Travnik 15:00 sati

Olimpik – Velež 15:00 sati