Pripremna utakmica
0

Željezničar remizirao s Jablonecom

Sarajevo-x.com
FK Željezničar je danas odigrao još jednu pripremnu utakmicu. Nakon Maribora, Sturma i Zadra, protivnik je bio češki prvoligaš Jablonec. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 2:2, a strijelci za Željezničar bili su Savić i Zeba.

Plavi su susret počeli u vrlo jakom sastavu sa kapitenom Bešlijom na desnoj strani veznog reda i Adilovićem u vrhu napada.

Fudbaleri češkog predstavnika u Evropa ligi bolje su otvorili susret pa su u vodstvo došli u 18. minuti, a izjednačujući pogodak postigao je Srđan Savić krajem prvog dijela.

U drugom dijelu ponovo ista slika na terenu. Smjenjivali su se napadi na obje strane a ponovo su Česi prvi poentirali. Igrao se 81. minut kada su došli u vodstvo od 2:1. Ipak, samo 3 minute poslije, Željo je opet poravnao. Ovaj put Zeba je bio strijelac pogodivši s bijele tačke.

Menadžer Amar Osim priliku je dao velikom broju fudbalera. Umjesto Svrake već u prvom dijelu susreta ušao je Perica Stančeski dok su u drugom poluvremenu priliku za igru dobili i Vasilić, Jamak, Nikolić i Ramić.

Sama utakmica mogla je ispuniti očekivanja nekoliko stotina gledalaca u Grazu. Obje ekipe imale su periode svoje dominacije mada su Česi ipak pokazali više od ''plavih'', objavljeno je na zvaničnoj web stranici Željezničara.

Recimo još i to da je Željezničar utakmicu počeo u sastavu: Karić - Čolić B, Bogičević, Gerhardt, Stanić - Savić, Svraka, Bešlija, Višća, Zeba - Adilović.

Narednu pripremnu utakmicu osvajač Kup-a BiH odigrat će u četvrtak protiv turskog prvoligaša Istambula.