Nogomet
24

Željezničar protiv Radnika hvata zalet za Standard, Vitez na Pecari

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije utakmice BHT Premijer lige igraju se danas. Željezničaru na megdan stiže Radnik, dok će Široki Brijeg na Pecari ugostiti Vitez. Utakmica Travnik – Sarajevo odigrat će se u ponedjeljak, a termin je pomjeren zbog iznenadne smrti nekadašnjeg igrača tima sa Pirote – Elvedina Verupe.

Plavi sa Grbavice ugostit će tim iz Bijeljine koji je posljednje dvije sezone uspio otknuti bod u Dolinu ćupova. Željezničar će težiti da pobjedom dođe do prvih bodova. S obzirom da u četvrtak igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv Standarda, za pretpostaviti je da će prvi šef struke Milomir Odović u udarnu postavu ubaciti igrače iz drugog plana.

U svakom slučaju u okršaju sa Radnikom Željezničar hvata zalet za utakmicu protiv belgijskog tima. Gosti iz Semberije vjeruju kako ponovo mogu ostati neporaženi na Grbavici.

Široki Brijeg će odmjeriti snage s Vitezom. Tim sa Pecare je u prvom kolu osvojio kompletan plijen na Piroti. I u ovom okršaju imaju jasan cilj, a to je pobjeda. U taboru Viteza sa dosta nestrpljenja čekaju dvoboj u Hercegovini. Optimizam temelje na činjenici da imaju kvalitetnu ekipu. U prvom kolu su poraženi u Bijeljini, a dojam žele poporaviti u Širokom Brijegu.

Parovi i satnica: Nedjelja Željezničar – Radnik 17:30 sati Široki Brijeg – Vitez 20:30 sati

Ponedjeljak Travnik – Sarajevo 17:00 sati (prijenos na Moja TV)
Rezultati utakmica odigranih u subotu: Velež – Borac 1:1, Olimpic- Čelik 1:1, Mladost – Slavija 1:1, Sloboda - Rudar 2:1, Drina – Zrinjski 0:1.