Evropska liga
0

VIDEO / Željezničar preko Sheriffa u 3. pretkolo

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Veliki rezultat ostvarili su nogometaši Željezničara odigravši, u revanšu 2. pretkola Evropske lige, bez golova u Tiraspolu protiv nimalo naivne ekipe Sheriffa.

Željo je time odbranio minimalnu prednost koju je ostvario prije sedam dana na Koševu, kad je Mirsad Bešlija postigao gol za konačnih 1:0. U Moldaviji naš predstavnik nije imao nimalo podređenu ulogu.

Igrom su pokazali da znaju po šta su došli, a to im je na kraju i pošlo za rukom. Sheriff je, logično, napadao, no rijetko su nogometaši tima iz Moldavije dolazili u priliku da savladaju Elvisa Karića.

Na kraju, pobjednik Kupa BiH nakon dva odigrana susreta s moldavskim predstavnikom sasvim zasluženo ide dalje u kvalifikacijama za grupe Evropske lige. U 3. pretkolu ekipu Željezničara čeka Maccabi Tel Aviv.

U večerašnjem susretu za Željezniča nastupili su: Karić, Marković, Bogičević, Savić, Adilović (od 82. Ramić), Zeba (od 90. Jamak), Nyema, Vasilić, Bešlija (od 57. Stanić), Svraka, Smajić.

Šef struke Željezničara, Amar Osim, nakon meča je izjavio da nije očekivao da će njegov tim proći ako odigra bez golova.

"Bio sam siguran da će nam za prolaz trebati gol. Branili smo se, ali nismo željeli da tako ispadne, ubuduće ćemo morati igrati više prema naprijed", rekao je Osim.