Nogomet
146

Željezničar predstavio Stevu Nikolića i Dinu Bevaba

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničar danas su predstavljena dvojica novih igrača Plavih, a to su Stevo Nikolić i Dino Bevab.

Bh. napadač Stevo Nikolić je na Grbavicu stigao nakon raskida ugovora sa Zrinjskim. Ranije je nastupao za Spartak iz Trnave, Debrecen, banjalučki Borac, Otelul, Modriču i Obilić.

"Klub kao Željezničar je teško odbiti. Dvije godine sam proveo u Zrinjskom i ovo je moja prva izjava nakon odlaska. Bilo mi je lijepo u Mostaru, moja porodica je uživala u tom gradu. Osvojio sam dvije titule i igrao u Evropskoj ligi. Zbog događaja u posljednje vrijeme sam napustio klub i objeručke sam prihvatio ponudu Željezničara. Najmanje sam krivac za ono što se događalo. Nadam se da ću i sa Željezničarom osvojiti titulu kao i sa ostalim bh. klubovima u kojim sam igrao. Izuzetno sam ponosan što sam došao u vaš klub i grad, želim sjajnim navijačima donijeti radost", izjavio je Nikolić, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Konkurent u napadu će mu biti Ivan Lendrić.

"Pratio sam Željezničar i Lendrićeve igre. Na konkurenciju gledam kao motiv više. Zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla", rekao je iskusni napadač.

Bh. nogometaš Dino Bevab ima 23 godine i igra na poziciji lijevog beka. U Željezničar je stigao iz NK Zagreb, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Ranije je nastupao za U17, U19 i U21 reprezentaciju BiH. On će u naredne dvije sezone nositi dres Željezničara.

"Zadovoljstvo mi je što sam došao u najveći klub u BiH. Nakon sedam godina se vraćam u svoj grad, a oduvijek sam navijač Željezničara. Želim biti dio velikog projekta evropske Grbavice. Upoznat sam s Kvesićevim igrama, on je podigao ljestvicu kada je riječ o poziciji beka. Oporavio sam se od povrede i dat ću sve od sebe da dostignem njegov nivo", kazao je Bevab.

Oba igrača će se već danas pridružiti ostatku ekipe koja se nalazi na Kupresu na pripremama.

Kako su istakli iz FK Željezničar, prelazni rok nije još završen, tako da su mogući odlasci i dolasci.