Nogomet
213

Željezničar predstavio Adnana Zahirovića: Došao sam pomoći klubu da se bori za vrh i Evropu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Željezničar je na današnjoj konferenciji za medije predstavio nogometaša Adnana Zahirovića, koji je prošle sedmice pojačao Plave s Grbavice.

Zahirović je nakon raskida ugovora s izraelskim Hapoel Akkom dogovorio saradnju sa Željezničarom i posljednje je u nizu zvučnih pojačanja kluba iz Doline ćupova. Sa ekipom trenira već nekoliko dana, a danas je zvanično predstavljen.

"Sve je bilo veoma brzo, jer sam raskinuo ugovor u Izraelu. pregovori su bili fer i korektni sa Željezničarom i zahvalan sam na tome. Prepoznao sam viziju kluba, koja se slična mojoj. Došao sam da pomognem ekipi. Ne bih puno pričao, moje je da se pokažem na terenu. Nadam se da ću pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve, a to je Evropa i borba za vrh", izjavio je Zahirović.

Povratak u Premijer ligu ne smatra korakom unazad.

"Ne mislim da sam pogriješio, kvalitet lige raste. Igrao sam dugo u inostranstvu i prošao svašta, pa mislim da je ovo pravi potez za mene. Ovo može biti korak naprijed u mojoj karijeri", rekao je nekadašnji reprezentativac BiH.

On vjeruje da kvalitet bh. nogometa konstantno raste.

"Ligu sam pratio dok sam bio u inostranstvu, zanima me jer sam u njoj počeo karijeru. Igra se kvalitetniji nogomet nego ranije, dosta ekipa se bori za vrh, a napravili smo i iskorak u Evropi gdje se nosimo sa ekipama većeg rejtinga. To može biti samo bolje. Nadam se da Željo uskoro može igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja", kazao je Zahirović.

Još uvijek nije poznato da li će zaigrati protiv Širokog Brijega.

"Potrudili smo se da riješimo papirologiju. Ja sam ranije trenirao sam, ali se osjećam spremno. Da li ću igrati, odlučit će šef, to je njegova odluka", istakao je novi igrač Željezničara.

Novinarima se obratio i direktor Željezničara Mirsad Šiljak.

"Čast mi je što danas predstavljamo novog igrača Adnana Zahirovića. Naše poslovanje nam je omogućilo da obavljamo profesionalne pregovore i ispunjavanje uslova za potpisivanje ugovora. Zadovoljni smo što je Zahirović naš novi igrač. Omogućili smo našem stručnim štabom da ide pravim putem, a to je izlazak na evropsku scenu", rekao je Šiljak.

Zahirović je u karijeri osim za Hapoel Akko nastupao za zenički Čelik, Spartak Nalchik, Dinamo Minsk i Bochum. Za reprezentaciju BiH je odigrao 20 utakmica, a nastupao je i za mladu selekciju našeg državnog tima.

Napomenimo da je prije zvaničnog predstavljanja Adnana Zahirovića potpisan ugovor između FK Željezničar i kompanije Adriatic Group. Radi se o dvogodišnjem ugovoru kojim je kompanija Adriatic Group postala jedan od najznačajnijih sponzora sarajevskog kluba. Saradnja počinje kupovinom LED displayja, odnosno semafora, koji će biti postavljen do utakmice sa Širokim Brijegom, koja se na stadionu Grbavica igra u nedjelju od :!6:30 sati. Ugovor su potpisali direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i direktor kompanije Adriatic Group Amir Bekić, koji su istakli zadovoljstvo dogovorenom saradnjom.