Plavi nastavili niz
0

Željezničar pobijedio Slaviju rezultatom 2:0

Piše: E. Isanović
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 5. kola BHT Premijer lige Željezničar je na Grbavici savladao Slaviju rezultatom 2:0 i nanio joj prvi poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva. Golove za aktuelne bh. prvake postigli su Kerla i Bešlija.

Igrao se 6. minut kada je Zeba oprobao svoj šut, ali je lopta otišla pored gola. U 13. minuti gosti su uzvratili. Kokot je pokušao uposliti Vidića, ali je Antolović bio na oprezu.

Plavi su došli u vodstvo u 23. minuti. Zeba je sjajno centrirao iz kornera, najviše skače Kerla koji poentira za 1:0. U 36. minuti Kokot je šutirao. Ipak, bio je neprecizan.

Pred sami kraj prvog dijela Eldin Adilović nije iskoristio dvije prilike. Prvo je, na odličnu asistenciju Zebe, zakasnio. Potom je na dodavanje Bekrića šutirao, ali je Dujković odbranio njegov šut.

Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću izabranika Amara Osima. U nastavku prvu priliku bilježimo u 51. minuti. Kokot je pokušao iz slobodnjaka, ali je ponovo bio neprecizan. Zajko Zeba je u 59. minuti imao dobru priliku. No, spetljao se u presudnom trenutku. Rezultat je ostao nepromijenjen.

Uzvratili su gosti u 61. minuti. Rašević je izašao sam ispred Antolovića, šutirao je, ali je čuvar mreže domaćih izašao kao pobjednik. U 71. minuti Mirsad Bešlija je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Deset minuta prije kraja brza kontra Plavih, Bešlija asistira za Čolića koji nije bio precizan.

Sjajan pogodak za konačnih 2:0 postigao je Mirsad Bešlija u 87.minuti. Sa vrha šesnaesterca loptu je zakucao u rašlje. Željezničar nakon ove utakmice ima 13 bodova, dok je Slavija ostala na 10.