Nogomet
702

Željezničar pobijedio Sarajevo na Hasetovom turniru, briljirao Brazilac Mailson

Piše: Edin Isanović
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prvoj utakmici B grupe Međunarodnog malonogometnog turnira "Asim Ferhatović Hase" Željezničar je pobijedilo Sarajevo rezultatom 5:3. Oba tima igrala su u podmlađenim sastavima, mada su Plavi imali nekoliko iskusnijih igrača.

Bordo timu nije pomogla niti velika podrška najvatrenijih navijača koji su u velikom broju bordili koševski tim.

U uvodnim minutama Sarajevo dolazi u vodstvo golom Klarića. Nakon toga Željezničar je imao nekoliko prilika, ali je čuvar mreže Bordo tima sjajno intervenisao.

Iz jednog kontranapada tim sa Koševa preko Handžića dolazi do 2:0. Nakon deset minuta igre zatražen je time-out sa klupe Željezničara. Odmor kao da je motivisao Plave koji preko Mailsona smanjuju na 2:1, a isti igrač nekoliko minuta poslije postiže drugi pogodak za poravnanje.

Amar Sujić sjajno je branio na golu Bordo tima. U nekoliko navrata spasio je siguran gol. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:2. Najviše problema Sarajevu zadavao je neugodni Brazilac Mailson.

Izabranici Dženana Uščuplića dolaze u vodstvo u 24. minuti preko Ragipovića koji pogađa za 3:2. Ipak, samo nekoliko minuta poslije Beganović ,na asistenciju Mailsona, poravnava na 3:3.

Prvo vodstvo Željezničaru donio je Dino Hasanović polovinom drugog poluvremena nakon sjajne akcije. U 33. minuti Mailson postiže treći pogodak za konačnih 5:3. Nakon toga Plavi nisu iskoristili dva šuta sa deset metara (dosuđena nakon što je Sarajevo napravilo određeni broj faulova).

Željezničar je sasvim zasluženo pobijedio, a većeg poraza Sarajevo je spasio golman Sujić.