Nogomet
70

Željezničar otputovao u Zvornik, Stanić, Hodžurda i Fejzić priželjkuju novu pobjedu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su otputovali u Zvornik gdje ih u subotu čeka duel s Drinom. U razgovoru za portal Klix.ba nogometaši Plavih Srđan Stanić, Emir Hodžurda i Irfan Fejzić su rekli da respektuju protivnika, ali da očekuju nastavak pobjedničkog niza.

Stanić se tokom zime vratio u Željezničar s kojim želi nizati pobjede. Tri boda očekuje i protiv Zvorničana.

"Imamo visoke ambicije, a to je pobjeda. Znamo da su i druge ekipe tokom zimskog prelaznog roka promijenile igrački kadar. Gledao sam njihove dvije ili tri utakmice u posljednje vrijeme i smatram da to nije ista ekipa kao prošle polusezone, ali mi idemo u Zvornik da nastavimo pobjednički niz", izjavio je Stanić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Plavi će protiv Drine igrati bez tri suspendovana igrača, a to su Vedran Kjosevski, Aleksandar Kosorić i Siniša Stevanović. Za sastav ne konkuriše ni Nermin Zolotić, koji je bolestan.

"Suspendovani igrači će nam nedostajati, posebno Zolotić, jer igra u sredini terena, gdje najviše rotiramo. Ako ne bude išlo kako treba, uvijek u sredini mijenjamo. Međutim, mi imamo kvalitet da pobijedimo Drinu", dodao je nogometaš Željezničara.

Nakon teške povrede se vratio na teren i polako ulazi u dobru formu.

"Zahvaljujući ljudima u Olimpicu i Željezničaru, vratio sam se na teren. Zbog povrede još uvijek radim dodatno, ali nemam nikakvih problema, prezadovoljan sam", istakao je Stanić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Umjesto suspendovanog kapitena Aleksandra Kosorića će protiv Drine od prve minute zaigrati Emir Hodžurda.

"Tu sam da pomognem ekipi, dobit ću šansu i dat ću sve od sebe da je iskoristim. Učinit ćemo sve na terenu da pobijedimo Drinu. Za nas bi svaki drugi rezultat osim pobjede bio negativan, jer u ovoj utakmicu možemo puno više da izgubimo nego što možemo dobiti. Ja sam spreman i dat ću sve od sebe da pridonesem za pobjedu. Drina je ozbiljna ekipa, gledajući samo drugi dio sezone, u vrhu su tabele. Oni nemaju šta izgubiti, igrat će rasterećeno i motivisano, ne očekujemo laganu utakmicu. Osim toga, teren neće biti baš uslovan. Ipak, nas zanima samo pobjeda", kazao je Hodžurda.

On je zadovoljan svojim statusom u klubu.

"Stoperi su dosad bili Bogičević i Kosorić, sve je išlo kako treba, pa nema razloga to mijenjati. I ja sam odigrao nekoliko utakmica, dolaze još neki bitniji susreti, tako da očekujem da ćemo sva trojica dobijati prilike za igru", rekao je stoper Plavih.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Svoj debi na golu Željezničara će imati golman Irfan Fejzić, koji mijenja suspendovanog Vedrana Kjosevskog. On se nada da će se iz Zvornika vratiti bez primljenog gola.

"Osjećam pozitivnu tremu koja mi je stimulans da se pokažem i dokažem na terenu. Bit će nam teško, Drina još nije izgubila na svom terenu u drugom dijelu sezone. Zbog toga moramo biti maksimalno oprezni. Ipak, Željezničar ide na pobjedu, to je naš mentalitet, nadamo se da ćemo osvojiti sva tri boda. Želim završiti utakmicu bez primljenog gola jer je ovo moj debi. To bi bilo prelijepo", izjavio je Fejzić.

Utakmica Drina - Željezničar se igra u subotu s početkom u 14:30 sati.