Nogomet
35

Željezničar otputovao u Stanišiće: Teško je otići Radniku i tražiti pobjedu, svoje šanse moramo iskoristiti

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar će u subotu u okviru 11. kola Premijer lige BiH biti gost Radniku u Bijeljini. Plavi su veoma oprezni uoči ove utakmice, ali su na gostovanje otputovali s mnogo optimizma i samopouzdanja.

Povratnik u tim Željezničara Srđan Stanić jedan je od igrača na koje trener Slavko Petrović računa u Bijeljini. Bivši kapiten polako dolazi u formu.

"Osjećam se dobro, ali mislim da još nisam u top formi. Nisam prošao pripreme pa sam poslije utakmica veoma umoran, no, trudim se dati maksimum. Nadam se novim šansama ubuduće, želim opravdati povjerenje trenera", izjavio je Stanić.

Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Respekta prema Radniku ne nedostaje.

"Radnik je dobra ekipa, smatram da su najspremniji u ligi jer znam kako ih je naš trener Petrović spremao. Također, imaju nekoliko odličnih igrača na određenim pozicijama. Na nama je da trkački dobro odgovorimo, imat ćemo svoje šanse. Ova utakmica je za nas prekretnica, želimo tri boda. Ići ćemo na to, ali nije lako otići Radniku i tražiti puni plijen", rekao je nogometaš Željezničara.

Fizička sprema ekipe je bolja nego ranije.

"Napredovali smo kada je riječ o fizičkoj spremi. Morao sam skinuti više od dva kilograma, svi igrači su odgovorili na ove zahtjeve u roku od dvije sedmice. Sada možemo raditi samo na napretku, vjerujem da će biti sve bolje", kazao je Stanić.

Ivan Lendrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ivan Lendrić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Napadač Ivan Lendrić je protiv Metalleghea u prošlom kolu postigao pogodak nakon šest ligaških utakmica bez gola. U međuvremenu je promijenio imidž, a potom se promijenila i forma ekipe.

"Ekipu nije išlo, morali smo nešto promijeniti, a i ja sam želio promijeniti nešto na sebi. Nisam samo ja bio u krizi, ali vraćamo se polako, imamo četiri utakmice u nizu bez poraza, tako da se nadam nastavku serije i u Bijeljini. Možda nam je ovo i najteže gostovanje", smatra Lendrić.

Prednost Željezničara je činjenica da je Slavko Petrović donedavno vodio Radnik.

"Trener ih dobro poznaje, zna vrline i mane. Upozorit će nas na sve, a mi to moramo usvojiti i provesti na terenu", dodao je napadač Plavih.

On se nada nastavku pozitivnog niza i novim golovima. Pobjeda je svakako dobrodošla.

"Ako ekipa bude dobro igrala, nije važno ko postiže golove. U suštini, ja uvijek postižem pogotke kad ekipa dobro igra. Nadam se da ćemo odigrati dobro protiv Radnika i osvojiti sva tri boda. Bit će teško, u dobroj su formi, to nije slučajno", riječi su našeg sagovornika.

Radnik ne može iznenaditi Plave u subotnjoj utakmici, ali je Lendrić pozvao na oprez.

"Dosta smo ih analizirali, dobro ih poznajemo. Pokušat ćemo pobijediti, to nam je cilj, ali ne bi bilo loše ni da se u Sarajevo vratimo neporaženi. Dobra su ekipa, možda i najspremnija u ligi. Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam najboljem", izjavio je Lendrić.

Uglješa Radinović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uglješa Radinović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Jedan od najboljih igrača Željezničara je Uglješa Radinović koji je svojim igrama zaslužio simpatije navijača. On vjeruje u dobar rezultat u Bijeljini.

"Vide se rezultati, dobro radimo, a reprezentativna pauza će nam dobro doći da se još bolje pripremimo. Imamo niz bez poraza i s optimizmom idemo u Bijeljinu", rekao je Radinović.

Svojim igrama je zadovoljan, ali očekuje još bolje partije.

"Polako se navikavam, zadovoljan sam svojim igrama. Nadam se da ću nastaviti napredovati, mogu pokazati još više na terenu", dodao je Radinović.

Utakmica Radnik - Željezničar se igra u subotu od 15:30 sati.