Nogomet
0

Željezničar na Grbavici u četvrtak igra protiv Litexa

NINA
Željezničar na Grbavici u četvrtak, 12. augusta u 17 sati igra protiv bugarskog Litexa u drugom pretkolu Kupa UEFA.

Nakon što su u prvom pretkolu s lakoćom eliminirali amatere iz San Marina, nogometaši Željezničara će u drugom pretkolu imati puno teži zadatak jer će prolazak u dva susreta tražiti protiv osvajača bugarskog kupa Litexa.

''Moramo biti iskreni i priznati da je Litex favorit. Gledao sam njihove dvije utakmice na videokasetama i vidio da imaju vrlo jake individualce. Najopasniju su u prekidima, ali nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat ako svi igrači daju svoj maksimum'', izjavio je trener Željezničara Jiri Plišek.

Češki stručnjak naknadno je i objasnio što podrazumijeva pod dobrim rezultatom: ''Normalno da bi za nas bilo kakva pobjeda bila odličan rezultat, pa makar i minimalan. Sve u svemu, najvažnije je da ne primimo pogodak, pa bi stoga bio zadovoljan da i završi 0:0. U tom slučaju na uzvrat bi putovali s namjerom da se nadigravamo jer bi Litex morao igrati otvorenije, a nama bi se otvaralo dosta prostora u njihovoj obrani''.

Bugari otvoreno najavljuju da u Sarajevo dolaze po pobjedu kako bi već u prvom susretu riješili pitanje koji će se klub plasirati u prvo kolo Kupa UEFA. Trener Litexa Stojko Mladenov nada se pobjedi na Grbavici.