Kup BiH
1

Željezničar i Zrinjski odigrali bez golova, odluka pada u Mostaru

Piše: E. Isanović
Foto: Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prvoj utakmici polufinala Kupa BiH Željezničar i Zrinjski odigrali su bez golova na Grbavici. Putnika u finale odlučit će uzvratni dvoboj u Mostaru koji će se odigrati 3. aprila.

Domaći su od početka meča krenuli snažno. Igrala se 3. minuta kada je Smajić dobro centrirao, Svraka šutirao glavom, ali je loptu uhvatio čuvar mreže gostiju Melher.

U 10. minuti, nakon greške jednog igrača Zrinjskog, lopta je došla do Adilovića koji odmah šutira. Ipak, golman Plemića i ovaj put sigurno interveniše.

Prvu ozbiljniju priliku Zrinjski je imao u 20. minuti. Žuržinov sjajno proigrava Muminovića koji se nije najbolje snašao u ključnim trenucima i Antolović je otklonio opasnost.

U 31. minuti Bekrić je laktom u lice udario Gligorova. Glavni sudija Ognjen Valjić pokazao mu je direktan crveni karton. Nekoliko minuta kasnije Makedonac se povrijedio i zamijenio ga je Marković.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Iako sa igračem manje, Plavi su u nastavku krenuli ofanzivno. S druge strane, gosti su se opredijelili za odbranu. Međutim, napadi tima sa Grbavice nisu donijeli ništa konkretno.

U 70. minuti snage na terenu su poravnate. Drugi žuti karton dobio je Graovac, tako da je i Zrinjski ostao sa deset igrača.

U 84. minuti svoj šut oprobao je Žuržinov, ali je Antolović bio na oprezu. Veliku priliku za goste u 90. minuti u pogodak nije pretvorio Poredski. Pogodio je stativu.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

Polufinale Kupa BiH (prve utakmice):

Željezničar - Zrinjski 0:0 Sloga - Široki Brijeg 2:4