U povodu 90. rođendana "plavih"
0

Željezničar i Dinamo priredili spektakl na Grbavici

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometaši Željezničara i zagrebačkog Dinama su u povodu 90. rođendana sarajevskih "plavih" u petak navečer priredili istinski spektakl za oko 7.000 navijača koji su došli na stadion Grbavica.

Iako je rezultat u drugom planu, navedimo da je meč završen 2:2. Višća i Zeba su pogodili u 24. i 33. minuti za Željezničar, a Palić i Brezovec u 10. i 32. za Dinamo.

Utakmici su prisustvovali gradonačelnici Zagreba i Sarajeva, Milan Bandić i Alija Behmen, kao i izvršni dopredsjednik Dinama i predsjednik Želje, Zdravko Mamić i Sabahudin Žujo. Najveće ovacije, ipak, kod publike je izazvao legendarni Ivica Osim.

Navijači su također znali pozdraviti i našeg stručnjaka na klupi Zagrepčana, Vahida Halilhodžića, kojem je u jednom trenutku cijeli stadion skandirao "Vaha majstore".

Željezničar i Dinamo su u ligi bivše države odigrali ukupno 66 susreta u kojima je plavi tim slavio 22 puta, "modri" su pobijedili 29 puta, dok je 15 susreta završeno neriješenim rezultatom.

Prijateljsku utakmicu odigrali su prije šest godina na Grbavici kada su se od aktivnog igranja oprostili Haris Alihodžić i Dželaludin Muharemović. Nažalost, zbog incidenata na tribinama, ta utakmica je prekinuta.