Nogomet
1

Željezničar golovima Svrake, Adilovića i Hodžića slavio protiv Gradine

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je na Grbavici u 25. kolu BHT Premijer lige ugostio ekipu Gradine, koju je savladao rezultatom 4:0.

Već u prvoj minuti su domaći krenuli u ofanzivu, a udarac ka golu Gradine je uputio Svraka. Isti igrač je šutirao i 12 minuta kasnije, ali golman Pirić je bio na pravom mjestu. Svraka nije odustajao od namjere da postigne pogodak, pa je nakon novog promašaja u 16. minuti nešto kasnije ipak savladao golmana gostiju Pirića. Igrala se 19. minuta kada je nakon njegovog udarca glavom lopta zatresla mrežu Gradine. U 24. minuti dobru šansu za Plave nije iskoristio Adilović.

Igrala se 28. minuta kada je Gradina stigla do pogotka, koji je poništen zbog ofsajda. Četiri minute kasnije golman Plavih je pogriješio, dosuđen je indirekt, ali gosti nisu iskoristili dobru priliku za izjednačenje. U međuvremenu je Adilović ponovo zaprijetio Piriću. Golman Gradine se istakao i u 34. minuti kada je odbranio šut Elvira Čolića. Drugi gol za Željezničar je postigao Adilović u 44. minuti nakon centaršuta Urdinovog. Bio je to ujedno rezultat prvog poluvremena na Grbavici.

Početkom drugog poluvremena se ukazala nova prilika za domaće, ovog puta preko Selimovića, ali napadač Plavih nije pogodio. Na drugoj strani je zaprijetio Popara, ali nije bio precizan. U nastavku su igrači Željezničara u potpunosti kontrolisali igru. Rezultat toga je i treći gol u mreži gostiju, a postigao ga je mladi Hodžić nakon asistencije Elvira Čolića. Tri minute kasnije su igrači Gradine mogli do utješnog pogotka, ali je golman Plavih Antolović u situaciji jedan na jedan odbranio udarac Udovčića. kazna je stigla u 86. minuti kada je iz penala precizan bio Adilović. Bio je to konačan rezultat ovog susreta u kojem je Željezničar sa visokih 4:0 savladao Gradinu. Razlika između ova dva kluba je sada 53 boda. Željezničar je prvi, a Gradina posljednja na tabeli BHT Premijer lige.