Nogomet
24

Željezničar dočekuje Travnik: Ne odustajemo od titule sve dok ima teoretske šanse

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Fudbaleri FK Željezničar u subotu dočekuje ekipu Travnika u okviru 29. kola BHT Premijer lige BiH. Trener Plavih Milomir Odović kazao je kako će do kraja igrati ozbiljno i predano, te da će se boriti za naslov prvaka sve dok to teoretski bude moguće.
Amir Hadžiahmetović i Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Amir Hadžiahmetović i Milomir Odović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

"Stvari su poprilično jasne. Mi ćemo sve utakmice morati odigrati maksimalno ozbiljni i fokusirani. Atmosfera u ekipi je poprilično dobra, mnoge stvari smo kroz ovu polusezonu popravili i nadam se da su i igrači to usvojili. No, mlađi igrači moraju raditi na sebi, poboljšavati stvari, biti još bolji i samim tim će tim biti mnogo bolji. Bez obzira na to o kakvom protivniku je riječ, moramo pokazati poštovanje i u ozbiljnoj utakmici doći do bodova", rekao je Odović na konferenciji za novinare.

Ipak, u pretposljednjem susretu ove sezone neće igrati Hasanović i Turković koji su povrijeđeni, te Zeljković kojem je istekla radna dozvola, no Odović se ne brine i smatra da može sastaviti ekipu jer se vraćaju Memija i Beganović.

"Mislim da ćemo moći sastaviti dobru ekipu koja će, nadam se, uz dobru igru donijeti dobar rezultat u ovoj utakmici. Kvalitetno su radili protekle sedmice. Ova utakmica će biti zahtjevna jer ćemo morati na protivničkoj polovini kvalitetno i strpljivo držati loptu, te prvu priliku za postizanje golova i iskoristiti, a istovremeno spriječiti protivnika da nam ne ode u kontru i ne iznenadi", rekao je Odović.

Na pitanje da li nakon derbija FK Željezničar još razmišlja o tituli Odović je odgovorio: "Pa naravno. Dok god teoretski imamo šansi mi ćemo pokušavati. Naravno, neke stvari ne zavise samo od nas, ali pratit ćemo taj rezultat u Vitezu pa vidjet ćemo".

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Prvotimac Amir Hadžiahmetović posebno se istakao dobrom igrom u derbi utakmici protiv Sarajeva na Koševu. Istakao je da je zadovoljan svojom igrom, ali da će još raditi na sebi.

"Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Travnika, ali nas dobro poznaju jer je njihov sadašnji trener naš bivši pomoćni trener. Mislim da uz trenerove zamisli možemo ostvariti pobjedu, naše je da slušamo i ostvarimo je", kazao je Hadžiahmetović.

Utakmica između Željezničara i Travnika bit će odigrana sutra, 23. maja, sa početkom u 17 sati.