Javier Zanetti
0

"Želimo rekordni, šesti uzastopni naslov"

Totalsport
Javier Zanetti (Foto: AFP)
Javier Zanetti (Foto: AFP)
Osvoji li Interova nogometna ekipa naslov prvaka i u ovoj sezoni, bit će joj to šesti uzastopni. Rekordno je to postignuće za talijansku Seriju A i rasplet kakvom se nada kapetan tima Javier Zanetti.

Prošlogodišnjim naslovom Inter je izjednačio Juventusov niz 30-ih godina prošloga vijeka, a sada na tom tronu želi stajati sam.

"Pobijedimo li u prvenstvu koje je tek započeto, stići ćemo do šestog uzastopnog naslova. To bi bio rekord. Neće biti lako, ali tima ima sve potrebno za takav uspjeh", rekao je Zanetti koji je, kao i ostatak tima, još uvijek u fazi privikavanja na rad trenera Rafaela Beniteza.

"Mudar je, a kao i svi treneri ima svoje ideje. Trudi se usaditi nam ih, ali nas istovremeno sluša. Najvažnije je da ga slijedimo", dodaje Argentinac s više od 700 utakmica za Interovu ekipu.

O Zlatanu Ibrahimoviću, višegodišnjem saigraču, a sada članu omraženog gradskog rivala Milana, dodao je:

"Svi sami donosimo odluke. Uvijek sam govorio da smo, kada je bio dijelom Intera, igrali dobro i mnogo toga osvojili. Potom je poželio steći novo iskustvo odlaskom, što se mora poštivati. Sada je dio Milanove ekipe, no ne smijemo misliti o njemu, već o nama samima. Teren je mjesto na kojem će biti odlučeno ko je bio u pravu".