Samuel Eto'o
0

"Želimo protiv Barcelone ispisati historiju"

Totalsport
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Nakon što je s 2-0 svladao Juventus u prvoj utakmici 34. kola italijanskog nogometnog prvenstva Inter je (barem nakratko) preuzeo vrh tabele u Seriji A i misli okrenuo polufinalu Lige prvaka.

U utorak će ekipa Josea Mourinha imati veliki test u vidu dvoboja s braniteljima naslova, ekipom Barcelone. Posebno bi inspiriran u tom susretu trebao biti Samuel Eto'o, nekadašnji napadač Katalonaca, a trenutno na radu u sastavu italijanskih prvaka.

Prije no što je najavio susret koji će se igrati u utorak, kamerunski napadač osvrnuo se na pobjedu izborenu protiv torinskoga kluba. Stigli su do nje "nerazzurri" sjajnim pogotkom Maicona, a potvrdio ju je Eto'o u sudačkoj nadoknadi utakmice koju je Inter riješio u svoju korist uz igrača više na terenu (u 37. isključen Sissoko).

"Najvažnija je bila pobjeda, a do nje smo došli. Drago mi je što sam postigao pogodak, ali moram reći da je Maiconov po meni najljepši ove sezone. Također, naglasio bih da smo pokazali da imamo srca. Do kraja sezone nije ostalo mnogo utakmica i mi se moramo boriti do samoga kraja kako bismo uzeli naslov prvaka. Vjerujem da smo za to sposobni", veli Eto'o čija ekipa sada ima dva boda više od drugoplasirane Rome koja, pak, tek treba odigrati gradski derbi protiv Lazija.

Sljedeći zadatak koji Interu slijedi je ogled na San Siru protiv Barcelone.

"U tu utakmicu treba ući mudro, jer takvi se dvoboji prije svega odlučuju glavom. Hoću li slaviti pogodak protiv Barcelone? Na San Siru svakako da, ali na Camp Nou to neću učiniti iz poštovanja spram navijača koji su nekad i za mene navijali. Barcelona je najjača ekipa svijeta, no svaka utakmica nudi šansu, a mi želimo ispisati historiju", zaključio je kamerunski napadač.