Bastian Schweinsteiger
0

"Želimo pobjeđivati za Van Gaala"

Totalsport
Bastian Schweinsteiger (Foto: AP)
Bastian Schweinsteiger (Foto: AP)
Prema riječima veznjaka minhenskog Bayerna Bastiana Schweinsteigera nogometaši kluba su motivisani da do kraja sezone pobjedama isprate trenera na odlasku Louisa van Gaala.

Uprava bavarskog kluba i Van Gaal dogovorili su prekid saradnje 30. juna, a dotad će Bayern pokušati dogurati čim je dalje kroz Ligu prvaka, a kroz prvenstvo izboriti elitno klupsko takmičenje i sljedeće sezone, jer im je naslov izvan ruke.

"Svi u klubu želimo biti uspješni u narednim sedmicama kako bismo mu pružili prikladan ispraćaj. Zaslužio je to nakon načina na koji smo odigrali prošlu sezonu i osvojili puno toga (Bundesligu i DFB-Kup i igrali finale Lige prvaka, op.a.)", rekao je Schweinstsiger.

"Žalosno je što nismo ostvarivali rezultate u zadnje vrijeme i zato ćemo uložiti dodatne napore jer nam trebaju bodovi. Mislim da je šteta što Van Gaal odlazi jer se dobro uklapa u Bayern. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede u subotu (protiv HSV-a). Niko ne želi igrati u Evropskoj ligi", zaključio je njemački reprezentativac čiji tim trenutno drži tek peto mjesto bundesligaške tabele s pet bodova manje od trećeplasiranog Hannovera i posljednjeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.