Lothar Matthaus
0

"Želim vratiti Berbatova u reprezentaciju"

Totalsport
Lothar Matthaus
Lothar Matthaus
Proslavljeni bivši njemački nogometaš Lothar Matthaus, od utorka novi selektor bugarske nogometne reprezentacije, vjeruje da može svoju novu ekipuo dvesti na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Preda mnom je veliki izazov. Želim odvesti Bugarsku na Euro, iako neće biti lako nakon poraza od Engleske i Crne Gore. No, vjerujem da Bugarska ima kapacitet osvojiti barem drugo mjesto u skupini i kvalificirati se na europsku smotru", izjavio je 49-godišnji Matthäus.

Hrabra je to najava, nakon što je Bugarska izgubila na Wembleyju od Engleske s 4-0, a potom i u Sofiji od Crne Gore koju vodi hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar s 1-0. U G skupini još su Švicarska i Wales.

"Želim u ekipi instalirati napadački stil igre. Cilj je plasman na Euro 2012. i Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu", dodao je Matthaus.

Očito je pun samopouzdanja, budući da je formalno potpisao jednogodišnji ugovor, s opcijom produljenja za još dvije godine.

Matthäus je podvukao i kako u nacionalnu momčad želi vratiti najboljeg bugarskog nogometaša, centarfora Manchester Uniteda Dimitra Berbatova, koji se prije ovih kvalifikacija povukao iz vrste zbog ''osobnih razloga''.

"Nije važno kakve motive igrači imaju, ali trebali bi se uvijek staviti na raspolaganje reprezentaciji svoje zemlje", zaključio je Matthaus.