Edin Džeko
0

"Želim se 6. jula javiti na pripreme Milana"

Totalsport
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U subotu će se bh. nogometaš Edin Džeko priključiti pripremama bundesligaškog prvaka Wolfsburga u njihovom kampu na sjevernomorskom otoku Syltu. Insistirat će na odlasku u Milan.

Bh. reprezentativac najprije će sjesti za stol s klupskim direktorima, trenerom Arminom Vehom, te svojim menadžerima, Alenom Augustrinčićem i Irfanom Redžepagićem. Centarfor je svoje planove otkrio u izjavi za Telelombardiju.

  • Moj je najveći san zaigrati za Milan. Klub sa San Sira za mene je najveći na svijetu - izjavio je strijelac ukupno 36 golova u dresu Wolfsburga prošle sezone, od čega 26 bundesligaških.

  • Ne mogu ništa više obećati osim da ću u subotu sjesti s trenerom Arminom Vehom i klupskim direktorima. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Stvar je generalno u njihovim rukama. Da mene pitaju, najviše bih volio javiti se šestog jula na prvi dan Milanovih priprema za novu sezonu - iskreno je rekao 23-godišnji napadač.

Osim što Milan dosad nije ponudio traženih 25-30 miliona eura, na koliko u Wolfsburgu procjenjuju igrača s kojim imaju ugovor još dvije sezone, trener Wolfsburga Veh pokazuje izrazitu nesklonost ka Džekinom odlasku.

  • Edin mora ostati. Sljedeće sezone imamo toliko toga pred nama...