Lionel Messi
0

"Želim Rooneyja u Barceloni"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji nogometaš današnjice u izboru FIFA-e i France Footballa Lionel Messi u razgovoru za nedjeljno izdanje Daily Stara priznao je kojeg bi igrača najviše želio vidjeti kao pojačanje u redovima svog kluba Barcelone.

To je udarna igla napada Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney.

"Bio bi san zaigrati s Rooneyjem ako Manchester United ikad bude došao do tačke da ga mora prodati. Lično bih otišao do Barceloninog predsjednika i tražio da potpišemo Rooneyja", rekao je Messi.

"Uvijek postoji tek nekolicina igrača u svijetu koji mogu ući u istorijske knjige. Trenutno su to možda Ronaldo, Rooney, Xavi i još jedan ili dvojica. Ali ne mogu se sjetiti nikoga tko igra s takvom strašću kao Rooney."

"Svi znamo da su svi najbolji nogometaši svijeta blagoslovljeni velikim platama i to nije tajna, ali Rooney bi igrao i za 100 eura sedmično. Možete vidjeti vatru u njegovim očima kada igra. Ta vatra ga čini najboljim od najboljih", zaključio je omaleni Argentinac, koji će na Mundijalu u Južnoj Africi pokušati odvesti svoju reprezentaciju do naslova svjetskih prvaka, prvog od 1986. godine kada je “gauče” do titule predvodio njihov aktuelni selektor Diego Maradona.