Irfan Redžepagić
0

"Želim pomoći FK Sarajevo, napravit ćemo lijepu priču"

Sarajevo-x.com
Galliani, Redžepagić i Braida
Galliani, Redžepagić i Braida
Irfan Redžepagić je menadžer najskupljeg bh. reprezentativaca Edina Džeke. Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo izabran je za novog člana.

Prema pravilima F/NSBiH zamrznuo je licencu menadžera. Već prvog radnog dana prihvatio se posla. Naime, obavio je razgovore sa suspendovanim igračima s ciljem da ponovo budu u bordo svlačionici.

"Želim pomoći tim sa Koševa onoliko koliko mogu. U ovom trenutku najbitnije je da svi zajedno radimo punom parom i da se izbori plasman u Evropu. Ubijeđen sam da ćemo uspjeti u tome. Obavljenu su razgovoru sa igračima pod sankcijama. Moram istaći da je sve bilo korektno i postoji velika mogućnost da se ukinu suspenzije. Sve će se više znati nakon sjednice Upravnog odbora koja će se održati sutra. Ja sam veliki optimist. Da nisam, ne bih se upuštao u ovaj projekat", kazao je Redžepagić za Sarajevo-x.com.

S obzirom da ima poznanstva širom svijeta na Koševu se mogu očekivati zvučna pojačanja na ljeto.

"Prioritetno je da sada ekipa, koja u punom kapacitetu ima izuzetno kvalitetan kadar, izbori međunarodne utakmice. Kasnije ćemo napraviti lijepu priču. Nisam od velikih najava, ali sam siguran da će pristalice bordo boje imati mnogo razloga za slavlje. Čuo sam da neki prigovaraju da sam tu zbog interesa. To nije tačno, ja sam situiran čovjek. FK Sarajevo je veliki klub, pa svakome je čast da bude unutra. Ni ja nisam izuzetak", zaključio je Redžepagić.