Halilhodžić stigao na Maksimir
0

"Želim Dinamo u Ligi prvaka"

Sarajevo-x.com
Proslavljeni bosansko-hercegovački trener, Vahid Halilhodžić, novi je trener zagrebačkog Dinama, informacija je koju prenose hrvatski mediji nakon današnjeg sastanka između našeg stručnjaka i izvršnog potpredsjednika "modrih" Zdravka Mamića.

"Još uvijek sam iznenađen ovakvim razvojem situacije i veoma sam sretan što sam postao trener 'Dinama'. Poznajem ovaj klub već godinama i pratim njegov rad. Došao sam ovdje s velikom željom i s velikim ambicijama. Želim Dinamo u Ligi prvaka", rekao je Halilhodžić.

Trofejni stručnjak osvojio je afričku Ligu prvaka sa marokanskom "Raja Casablancom", a sa francuskim "Lilleom" ušao je u Ligu prvaka. Sjedio je i na klupi PSG-a sa kojim je osvojio francuski Kup.

"Vjerujem u 'Dinamov' dalji uspjeh. Ovo je moj projekat", rekao je Halilhodžić, stoji na službenoj stranici "Dinama".

Špekuliše se da je na prethodnom sastanku Mostarac tražio plaću od milion eura godišnje, dok je Mamić bio spreman ponuditi 700 hiljada. Sastanak je očigledno polučio rješenjem na obostrano zadovoljstvo, a naš trener kreće u opasnu avanturu zvanu "Dinamo".

Podsjećamo da je njegov prethodnik, Velimir Zajec, kojeg je Mamić najavljivao kao velikog spasitelja "modrih", na klupi uspio izdržati čitavih sedam utakmica. Navijači "Dinama", Bad Blue Boysi pokrenuli su opći bojkot utakmica i Zdravka Mamića, pa je zagrebački tim posljednju utakmicu odigrao na sablasno praznom maksimirskom stadionu, pred oko 200 posmatrača.