Nogomet
0

Zec, Sušić, Dumić i Letić u Play offu Evropske lige

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trijumf nad Vojvodinom na gostovanju u Novom Sadu rezultatom 2:0 nije bio dovoljan Sampdoriji koja se tako već na prvoj prepreci oprostila od Evrope.

Svih 90 minuta i večeras je u timu iz Đenove odigrao Ervin Zukanović.

Od daljeg takmičenja oprostio se i tim Spartaka iz Trnave koji je eliminisan od PAOK-a. Večerašnji meč okončan je rezultatom 1:1, nakon što je prije sedam dana trijmfovao PAOK minimalnim rezultatom. Od 62. minute u timu iz Trnave igrao je Haris Harba, dok je Emir Halilović zamijenjen deset minuta prije kraja.

Pogotkom u posljednjoj minuti drugog produžetka u Play off plasirala se i Žilina koja je u dva meča bila bolja od Vorskle. 118 minuta u slovačkom timu odigrao je Bojan Letić.

Svega sedam minuta u timu Hajduka dobio je Tino Sven Sušić na gostovanju kod Stromsgodseta. Bili su trijumfovali rezultatom 2:0 i tako prošli u naredni krug takmičenja.

Evropski debi Basaksehirspora okončan je već na prvoj prepreci, a bolji u dva meča bili su fudbaleri AZ Alkmaara. Holandski predstavnik trijumfovao je rezultatom 2:1. U poraženom timu svih 90 minuta odigrao je Edin Višća.

Svih 90 minuta u timu Brondbyja odigrao je i Dario Dumić. Danski klub plasirao se u Play off nakon večerašnjih 2:2 na gostovanju kod Omonije u Nikoziji.

Nastup je u trijumfu nad Apollonom u timu Gabale upisao i Ermin Zec koji je večeras dobio 15 minuta. Azerbejdžanski predstavnik prošao je u Play off. U ekipi Sturma zbog bolesti nije bilo Anela Hadžića.