Nogomet
9

Zeba spreman za derbi: Sarajevo je pod pritiskom, to je naša šansa

Piše: D. B.
Zajko Zeba
Zajko Zeba
Lider na tabeli Premijer lige BiH, tuzlanska Sloboda, u nedjelju u okviru 13. kola Premijer lige BiH gostuje ekipi Sarajeva. Dobra vijest za Slobodu je to što je kapiten Zajko Zeba spreman za ovaj derbi. On je u izjavi za portal Klix.ba rekao da očekuje osvajanje barem jednog boda u susretu sa favoriziranim protivnikom.

"U kombinaciji sam za utakmicu, još uvijek osjetim manji bol, ali sam spreman za igru. Svaki rezultat osim poraza je za nas uspjeh. Sarajevo je favorit, ali je i pod velikim pritiskom, što je naša šansa. Teško je igrati kad je pobjeda jedini prihvatljiv rezultat. Ako mi budemo na nivou, možemo mnogo napraviti u nedjelju", izjavio je Zeba.

Sloboda se ne boji snažnih protivnika, pa tako ni Sarajeva. Na Koševo dolazi da se nadigrava.

"Gostovali smo Željezničaru, Širokom Brijegu i drugim jačim ekipama, ali se nismo branili. Mi to i ne znamo, ako pokušamo, onda su nam male šanse da izvučemo pozitivan rezultat. Naši igrači znaju igrati nogomet, žele da se nadigravaju i samo tako možemo ostvariti cilj. Teren na Koševu je dobar, moći će se igrati", rekao je kapiten Slobode.

On je u ranije tresao mrežu Sarajeva, pa se nada da će i ovog puta biti strijelac.

"Volio bih postići gol, ali to nije u prvom planu. Najvažnije je da dođemo do bodova, a ja ću dati svoj maksimum", kazao je Zeba.

Navijači FK Sarajevo nisu prijateljski nastrojeni prema Zebi, koji je nekada bio jedan od najboljih igrača ljutog gradskog rivala Željezničara. Međutim, Zebi pritisak s tribina ne smeta.

"Ne igra mi to nikakvu ulogu, volim kad ima mnogo publike i kada igram pod pritiskom. To je nogometni ambijent", dodao je sjajni nogometaš.

Sloboda ove sezone igra bez pritiska, potpuno rasterećeno, a to itekako doprinosi dobrim rezultatima.

"Na početku sezone nismo imali neke posebne ciljeve osim opstanka u ligu. Idemo utakmicu po utakmicu, sada nas čeka Sarajevo, pa ćemo kasnije razmišljati o narednom protivniku. Jedno je sigurno, ako nam se ukaže šansa za Evropu na kraju sezone, znat ćemo je iskoristiti", istakao je Zeba.

Ako Tuzlaci postanu jesenji prvaci, to im neće biti iznenađenje.

"Ne bi me iznenadilo da budemo jesenji prvaci. U drugom dijelu prošle sezone smo igrali veoma dobro, a u ovoj smo samo nastavili smo gdje smo stali. Doveli smo i pojačanja koja su se dobro uklopila. Mi možemo još bolje, ali pritiska definitivno nema. Atmosfera u svlačionici je odlična", završio je Zeba.

Utakmica Sarajevo - Sloboda se igra u nedjelju s početkom u 13:00 sati.