Nogomet
14

Zeba: Mislim da mogu puno dati Željezničaru

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zajko Zeba je danas i službeno predstavljen kao novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar te je obećao da će dati maksimum u plavom dresu.

"Stvarno mi je drago što sam se vratio kući treći put i mislim da ću ovdje ostati do kraja fudbalske karijere, mada mislim da mogu još dosta igrati. Zahvalio bih se upravi kluba na čelu sa glavnim skautom Čenanom koji je uz trenera najviše doprinio ovome da danas budem ovdje. Velika je razlika u odnosu na moj posljednji povratak u Željezničar. Sve se sada u klubu podiglo na evropski nivo, ali sada nedostaju rezultati i probat ću pomoći da se to popravi", rekao je Zeba koji je naglasio da će dati maksimum u plavom dresu.

"Ovo je moj klub i moja kuća i ako ovdje neću dati svoj maksimum, ne znam gdje ću. Da li će to biti dovoljno i za šta će to biti dovoljno, vrijeme će pokazati. Imam veću volju sada nego prije da igram dobro, osvajam trofeje, budem najbolji i usrećim naše navijače", kaže Zeba i dodaje:

"Nervira me što se kod nas priča o tome koliko koji igrač ima godina. Ili možeš igrati, ili ne možeš. Ako vidim da ne mogu, odmah ću se skloniti u stranu i oprostiti od fudbala. A, iskreno, mislim da mogu puno dati", rekao je Zeba koji je sa Željezničarom potpisao jednoipogodišnji ugovor, a nosit će dres sa brojem 20.