Nogomet
44

Zdravku Šaviji pet, a Erminu Avdiću dva mjeseca zabrane vršenja funkcije

Klix.ba
Zdravko Šavija
Zdravko Šavija
Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Vlade Rogića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijelo nekoliko odluka.

Predsjednik FK Slavija Zdravko Šavija kažnjava se zabranom vršenja funkcije u trajanju od pet mjeseci zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije.

Službeni predstavnik FK Sarajevo Ermin Avdić kažnjava se novčanom kaznom od 700,00 KM i zabranom vršenja funkcije u trajanju od dva mjeseca zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije.

Kažnjen je i NK Travnik novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice. FK Sloboda je kažnjena iz istog razloga, a platit će kaznu u iznosu od 1.500,00 KM.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na utakmici Vitez-Sarajevo kažnjava se Bordo tim u iznosu od 1.000,00 KM,

Na revanš susretu finala Kupa BiH kažnjava se FK Olimpic novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice.

FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotreba duplog razglasa, upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

I FK Mladost je kažnjena u iznosu od 1.500,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i neodgovornog ponašanja navijača u utakmioci protiv Zvijezde iz Gradačca.

Kazne su određene i u ženskom fudbalu, a službeni predstavnik ŽNK Željezničar 2011 Mirel Bratić kažnjava se novčanom kaznom od 500,00 KM i zabranom vršenja funkcije u trajanju od tri mjeseca zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije.

Trener ŽNK Željezničar 2011 Lejlad Šarić kažnjava se novčanom kaznom od 500,00 KM i zabranom vršenja funkcije u trajanju od tri mjeseca zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije.