Nogomet
0

Zdravko Mamić: Borim se za sebe, svoju porodicu i Dinamo s vjerom u konačnu pobjedu

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Preko svog advokatskog tima izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić poslao je svoju izjavu u vezi aktuelne situacije, objavljeno je na zvaničnoj stranici aktuelnog prvaka Hrvatske.

"Zahvaljujem svima koji su podržali klub i mene u ovim teškim trenucima. Također, zahvaljujem svim ljudima koji su sakupili kauciju za mene, ali ja odbijam prihvatiti taj novac jer mislim da ih ne trebam izlagati takvim opterećenjima. Kauciju ću pokušati ostvariti u nekretninama svojih prijatelja.

Siguran sam da će Uprava GNK Dinamo i svi zaposlenici bez ikakvih problema nastaviti raditi u ostvarenju svih ciljeva koje smo zajedno planirali. Ja sam prisiljen nastaviti sa svojom pravnom bitkom za sebe i svoju porodicu, ali i za Dinamo, sa vjerom u konačnu pobjedu", poručio je izvršni predsjednik Modrih.

"Naravno, cijeli klub čvrsto stoji iza izvršnog predsjednika te nastavlja raditi u ostvarenju zajednički visoko postavljenih ciljeva. Isto tako uvjereni smo kako će se optužbe USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima i Zdravko Mamić vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima u klubu", stoji u saopštenju zagrebačkog kluba.

Naime, Mamić je krajem proteklog mjeseca zajedno sa sinom Mariom i Izvršnim predsjednikom Hrvatskog fudbalskog saveza Damirom Vrbanovićem uhapšen zbog niza nedjela, među ostalima, i zbog utaje poreza. Kaucija koja se traži za prijevremeno puštanje Zdravka Mamića iz zatvora iznosi 15 miliona kuna.