Rio Ferdinand
0

Zdrav Rooney jedan je od najboljih igrača svijeta

Totalsport
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Odbrambeni nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand izjavio je da jedva čeka povratak na teren svog klupskog i reprezentativnog saigrača Waynea Rooneyja.

Prošlog vikenda vratio se Rooney na Otok nakon sedam dana provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama gdje su ga poslali iz kluba kako bi zaliječio povredu skočnog zgloba i mentalno se oporavio nakon silne medijske eksponiranosti, kako zbog afere s prostitutkom, tako i odugovlačenja oko potpisivanja novog ugovora s Unitedom.

Posljednju je utakmicu u dresu "crvenih vragova" Rooney odigrao u oktobru protiv WBA-a (2-2), a ove je sezone uspio postići tek jedan premierligaški gol i to iz penala.

"Nadam se da će Wazza (Rooney, op.a.) kad se vrati biti Wazza kakvog pamtimo. To je ono čemu se svi nadaju. Dok ga nije bilo radio je zaista naporno da se spremi, a spremni Rooney jedan je od najboljih nogometaša svijeta. Svi mu želimo da se vrati u sjajnoj formi i da bude spreman igrati za Manchester United i Englesku u budućnosti", komentarisao je Ferdinand.