Nogomet
2

Zbog tuče privedeno 35 navijača Željezničara i Borca, povrijeđeno 7 policajaca

Piše: E. G.
Broj povrijeđenih u današnjoj tuči između navijača fudbalskih klubova Željezničar i Borac još uvijek nije konačan, a prema informacijama kojima raspolažemo još uvijek ih dovode u Kantonalnu bolnicu u Travniku.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona nam je rečeno da je tokom tuče navijača ova dva fudbalska kluba, u mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa, povrijeđeno najmanje sedam policajaca, sedam navijača Borca i osam navijača Željezničara. Ukupno šest navijača je teže povrijeđeno, a neki od njih su upućeni u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, rečeno je za Klix.ba u MUP-u SBK.

Policija Srednjobosanskog kantona provodi istragu u ovom slučaju, a privedeno je ukupno 35 navijača. Prema posljednjim informacijama još uvijek niko od njih nije pušten da ide na odredište, niti je vraćen kućama.

Podsjetimo, navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su Manijaci išli gledati svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Nezvanične informacije govore o tome da je današnja tuča između dvije navijačke grupe bila ranije dogovorena. Vozila jednih i drugih su se jednostavno zaustavila u mjestu događaja, a potom su navijači počeli međusobnu tuču. Navijači Boraca su sa sobom u vozilima imali spremno kamenje i palice, što je rezultiralo i gotovo potpunim demoliranjem tri kombija u kojima su bili navijači Željezničara.

U sukobu navijačkih grupa su deblji kraj izvukli i slučajni prolaznici čiji automobili su oštećeni kada su se provezli pored Manijaka i Lešinara.