Nogomet
265

Zbog snijega odgođeno 17. kolo BHT Premijer lige!

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komisija za takmičenje Nogometnog saveza BiH je donijela jednoglasnu odluku da zbog sniježnih padavina u našoj zemlji odgodi odigravanje 17. kola BHT Premijer lige BiH.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio predsjednik Komisije za takmičenje NSBiH Milorad Lale, kompletno 17. kolo je odgođeno zbog teških vremenskih uslova.

"Naredno kolo Premijer lige se definitivno odgađa. Razgovarao sam s direktorom takmičenja Pilavom i sa pojedinim članovima Izvršnog odbora NSBiH. Imamo punu podršku da 17. kolo pomjerimo na datum 18. kola, sve se promijera", izjavio je Lale.

Najveći problem je stadion "Asim Ferhatović Hase", na kojem bi se trebale odigrati dvije utakmice u četiri dana.

"Tereni bi bili katastrofa, imamo utakmice Premijer lige i Kupa BiH. Najveći problem nam je FK Sarajevo, koje igra u prvenstvu s Borcem, a onda i u Kupu. To su dvije utakmice u četiri dana, teren bi bio katastrofalan. Ne isplati se rizikovati", rekao je predsjednik Komisije za takmičenje NSBiH.

Zbog odgađanja bi se mogla produžiti kompletna sezona.

"Problem je što nemamo datuma za odigravanje utakmica u slučaju pomijeranja. Moguće ej da pomjerimo završetak prvenstva za sedam dana. Svi smo složni jer želimo zaštititi igrače, klubove i terene", završio je Lale.