BH Telecom Premijer liga
0

Zbog nevremena prekinuta utakmica između Zrinjskog i Rudara

Klix.ba
U okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige, Zrinjski je u Mostaru dočekao ekipu Rudara. Do 68. minute, gosti iz Prijedora vodili su sa 2:1 nakon čega je utakmica zbog nevremena prekinuta.

Početak utakmice između ove dvije ekipe obilježila je jaka kiša koja nije prestajala padati. U prvih 15-tak minuta uglavnom se igrali na sredini terena i bez velikih šansi. U 27. minuti pao je i prvi gol na stadionu pod Bijelim Brijegom. Poveli su gosti zahvaljujući golu Harisa Handžića. Ovo je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu utakmice, Prijedorčani su došli i do drugog gola u 61. minuti kada je kapiten Rudara Borisav Mikić bez problema je savladao golmana Zrinjskog. Međutim, tu nije bio kraj golovima. Pet minuta kasnije, Mile Pehar smanjio je na 2:1.

Iako je u međuvremenu kiša prestala da pada, u drugom dijelu nebo iznad Mostara se ponovo otvorilo zbog čega je sudija u 68. minuti odlučio prekinuti utakmicu i igrače poslati u svlačionicu.

Osim igrača, u svlačionice su se povukli i stručni štabovi obje ekipe kao i arbitri na današnjoj utakmici. Kako se nisu stvorili uslovi za igru, glavni sudija je odlučio preknuti utakmicu u 68. minuti pri rezultatu 2:1 za Prijedorčane.