Udario trenera protivničkog tima
0

Zbog kazne od 17 utakmica Naser se odlučio povući iz nogometa

Totalsport
Zbog kazne od 17 utakmica koju je dobio od nogometnog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata, golman Al Wasla, 27-godišnji Majed Naser, odlučio je prisilno okončati nogometnu karijeru.

Podsjetimo, u polufinalnom dvoboju Kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata Majed Nasser, golman Al Wasla, ekipe koju vodi legendarni Argentinac Diego Armando Maradona, režirao je veliki incident. Tu je utakmicu dobio Al Ahli 1-0, a nakon utakmice je golman Nasser, odjednom s leđa, šakom opalio suparničkog trenera, španskog stratega Quique Sanchez Floresa.

Vrlo brzo je Al Wasl suspendirao svog prvog golmana koji je, ujedno i reprezentativac Ujedinjenih Arapskih Emirata. Čekala se kazna tamošnje krovne organizacije, a ona je na kraju reagirala sa čak 17 utakmica kazne.

"Nisam želio ostati na grbači svog kluba koji je uvijek bio uz mene i koji mi je mnogo pomogao. Kazna je velika, vjerovatno i zaslužena, a definitivno me pogurala prema razmišljanju o kraju karijere, kako sam na kraju i odlučio", izjavio je dosad prvi golman Maradoninog sastava.