Nogomet
117

Završeni radovi na sjevernoj tribini Grbavice, na zapadnoj još u toku

Klix.ba
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
Radovi na Stadionu Grbavica teku planiranom dinamikom, a kompletirani su radovi na sjevernoj tribini.

Sjeverna tribina Stadiona Grbavica je u potpuno novom ruhu. Nakon dobavljanja stolica, uslijedilo je montiranje stolica na dijelove tribine koji su do sada bili prazni.

Montiranje stolica je jutros završeno, te su tako kompletirani radovi na sjevernoj tribini u sklopu projekta evropske Grbavice.

Krajem prošlog mjeseca sve stolice na sjevernoj tribini su očiščene posebnim higijenskim sredstvom i stolicama je vraćen prvobitni izgled.

Na zapadnoj tribini Stadiona Grbavica u toku je postavljanje hidroizolacije, a potom će uslijediti montiranje konstrukcije i stolica.

Nakon demontaže drvene konstrukcije i njenog odvoza sa zapadne tribine, u toku je postavljanje hidroizolacije čime će se riješiti dugogodišnji problem prokišnjavanja u prostorijama ispod tribine. Po okončanju ovih radova, uslijedit će montiranje konstrukcije, a potom i stolica.

Čelična konstrukcija je već dopremljena do Stadiona Grbavica. Svi radovi teku planiranom dinamikom, te će svi biti završeni do predviđenog roka, 31. maja 2016. godine.