Nogomet
0

Završen "Milan Junior Camp BiH"

Sarajevo-x.com
Marko Pervan i Adnan Osmanović
Marko Pervan i Adnan Osmanović
Desetogodišnjaci Marko Pervan iz Livna i Adnan Osmanović iz Sarajeva najbolji su polaznici druge grupe "Milan Junior Campa BiH". Oni će 20. septembra s Tarikom Imamovićem i Kenanom Hadžiselimovićem, najuspješnijim dječacima iz prve grupe ovog kampa, otputovati u Milan, gdje će na stadionu San Siro predstavljati BiH na smotri najboljih učesnika "Milan Junior Campa" iz cijelog svijeta.

Dino Tabaković, Tarik Avdić, Jasmin Bojičić, Ahmet Hasanović, Edib Mršo, Sabahudin Nezirovac, Emir Plakalo i Harun Vejo nagrađeni su poklon paketom "Klasa", "Sarajevske pivare" i "Vegafuita" i originalnom "Milanovom" loptom za fair play, timski rad, brzinu, tehniku igre i uzorno ponašanje tokom petodnevne obuke.

"Ovo je kruna našeg dvosedmičnog rada s oko 300 dječaka iz BiH. Uživali smo trenirajući i družeći se s njima. Zadovoljstvo je biti gost Sarajeva kada imate priliku sarađivati s dobrim organizatorima i tu se posebno želim zahvaliti "Klasu". Zaista, organizacija je za svaku pohvalu. Vidimo se i naredne godine", poručio je Marco Schembri, generalni menadžer "World Milan Junior Campa".

Rastanak s trenerima AC Milana mnogi dječaci dočekali su sa suzama, ali i nadom da će se nekada ponovno sresti. Nisu izostali ni čvrsti prijateljski zagrljaji, autogrami, fotografiranje...

"Bilo nam je prelijepo u kampu. Ovo je nezaboravno iskustvo za mene. Proglašen sam i najboljim igračem u svojoj grupi i kući se vraćam s mnogo lijepih utisaka", rekao je Jasmin Bojičić.

Dok su dječaci polako napuštali stadion FK "Željezničar", treneri slavnog italijanskog nogometnog kluba već su razgovarali o odlasku u Skoplje gdje će, također, organizirati "Milan Junior Camp".