Nogomet
115

Zavirite u avion u kojem će trofej Mundijala stići u Sarajevo

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Trofej namijenjen osvajaču Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu u Sarajevo stiže 6. marta iz Praga u posebno brendiranom avionu Coca-Cole.

Planirano je da avion na Sarajevski aerodrom sleti u četvrtak, 6. marta, u 16:24 sati nakon čega će u glavnom gradu BiH ostati dva dana.

"Ponosni smo što smo se izborili da nam nešto ovako krasno kao što je trofej Svjetskog prvenstva dođe ovdje u Sarajevo. Jedna smo od rijetkih zemalja u regiji kojoj je ukazana ta prilika i potrudili smo da od toga napravimo lijepu priču, uvjerili naše menadžere da se Sarajevo treba naći na putu trofeja po svijetu. Htjeli smo proslaviti historijski uspjeh reprezentacije BiH i donijeti duh Brazila i nogometnu euforiju", kazala je direktorica komunikacija Coca-Cole Ana Kljajić.

Nogometni stručnjak Predrag Pašić je bh. ambasador cijelog projekta turneje trofeja. On je kazao da dolazak trofeja u našu zemlju potvrđuje koliki je odjek imao veliki uspjeh Zmajeva te da će ovaj događaj doprinijeti dodatnoj popularizaciji.

"Pele je poljubio trofej kad je Brazil postao svjetski prvak i ja sam tada počeo sanjati svoj nogometni san. Svjetsko prvenstvo je trenutak kad shvatite da je svijet zaista jedna šarena lopta i kolika je pozitivna moć nogometa", kazao je Pašić.

On je dodao da priželjkuje da našu reprezentaciju zadesi sudbina reprezentacije Njemačke koja je poslije Drugog svjetskog rata kao potpuni austsajder učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj iz koje su se kući vratili sa trofejom osvajača.

Svi oni koji budu željeli vidjeti trofej u Skenderiji 7. i 8. marta morat će sebi obezbijediti besplatnu kartu putem portala kupikartu.ba, na web-stranici Coca-Cola.ba kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na promotivnim bocama Coca-Cole od pola litra. Također, karte se mogu preuzeti i u prodajnim objektima Sport Lifea širom BiH.