Sastanak UNFKS i UBP1946
0

Zatraženo povlačenje ostavki UO FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
Na sastanku Udruženja navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo (UNFKS) i Udruženja "Bordo Prijatelji 1946" sa članovima Upravnog odbora FK Sarajevo zatraženo je da postojeća Uprava bordo tima povuče ostavke i nastavi sa radom. Sastanak je održan u ponedjeljak u Sarajevu, nekoliko dana nakon neuspjele sjednice Skupštine FK Sarajevo, koja nije održana jer nije bilo kvoruma.

"Postojeći Upravni odbor ima potpunu podršku oba udruženja koja su legitimni i organizovani predstavnici navijača FK Sarajevo. UNFKS i UBP1946 insistiraju na povlačenju ostavki Amira Rizvanovića i ostalih članova Uprave FK Sarajevo i time dajemo prednost započetim sistemskim rješenjima nagomilanih problema, a koje Skupština FK Sarajevo nije mogla riješiti zbog poznatog slučaja 'nedostatka kvoruma' prije nekoliko dana", zajednička je izjava čelnih ljudi UNFKS i UBP1946.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Amir Rizvanović, je na sastanku također naglasio da klub postoji zbog navijača.

"Nakon intenzivne komunikacije posljednjih dana mogu potvrditi da je došlo do potpunog usaglašavanja stavova kada su u pitanju dugoročna rješenja za FK Sarajevo", istakao Rizvanović, navodi se na oficijelnoj stranici Udruženja "Bordo Prijatelji 1946"