Nogomet
44

Zašto Begović nije među nominiranim za najboljeg igrača Premiershipa?

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Udruženje profesionalnih nogometaša u Engleskoj i Walesu (PFA) danas je objavilo imena šest nominiranih nogometaša koji će se boriti za nagradu najboljeg u ovoj sezoni.

Gareth Bale iz Tottenhama, Robin van Persie i Michael Carrick iz Manchester Uniteda, Luis Suarez iz Liverpoola te Eden Hazard i Juan Mata iz Chelseaja nominirani su za ovu prestižnu nagradu. Najveći favoriti su Bale, Van Persie i Suarez.

Novinar britanskog nogometnog portala GiveMeFootball Alex Batt s pravom se zapitao zašto Asmir Begović, golman Stoke Cityja, nije među šest nominiranih igrača.

"Mora da je frustrirajuće biti golman i prihvatiti činjenicu da nikada neće biti nominirani, ali je teško razumjeti zašto ne. Begović je pokazao da je svjetska klasa na golu Stokea. Bez njega, u ovom trenutku bi već bili u zoni ispadanja. Njegove odlične igre zasluženo su privukle interes Manchester Uniteda i Arsenala. Ovo je bila odlična sezona za Bosanca koji ima nesreću što je golman, jer oni rijetko dobiju pažnju koju su itekako zaslužili", napisao je Batt u svom komentaru.

Osim Begovića, prema njegovom mišljenju, odlične sezone imali su Michu iz Swansea Cityja, Santi Cazorla iz Arsenala te dvojac iz Evertona, Marouane Fellaini i Leighton Baines.