Vapaj Vladimira Stojkovića
0

"Zaštitite me od linča navijača Crvene zvezde"

Sarajevo-x.com
Foto: Press
Foto: Press
Novi golman "Partizana", a nekadašnji broj jedan žestokog gradskog rivala "Crvene zvezde" na zvaničnom predstavljanju u novom klubu rekao je da razumije gnjev navijača tima u kojem je igrao, ali je zatražio zaštitu od linča kojim mu prijete, piše "Press".

Dolazak nekadašnjeg kapitena "Crvene zvezde" izazvao je pravi revolt navijača "crveno-belih", koji su na razne načine, od osmrtnica sa njegovim imenom do prijetnji na Facebooku, stavili doznanja da ne prihvataju njegov dolazak u Humsku.

Navijači "Zvezde" nisu zaboravili njegove izjave da ne bi prešao u "Partizan" ni za 100 miliona eura i da je njegova krv "crveno-bela".

"To sam rekao figurativno, nije bilo nikakve svađe sa 'Zvezdom'. Nisam ni razmišljao o dolasku u Humsku sve do onog momenta dok nije stigla zvanična ponuda. Sada mogu da pomognem 'Partizanu', ali i reprezentaciji Srbije ako budem standardan i vratim se u formu", rekao je Stojković.

Srbijanski mediji su špekulisali da Stojković ima klauzulu u ugovoru prema kojoj neće braniti u gradskim derbijima.

"Nije tačno da sam tražio da propustim derbi. Što se tiče navijača, njihovo ponašanje razumijem, kao i zanimanje medija za ovaj transfer. Ali neke stvari su prešle granicu. Pojavljuju se osmrtnice, poziva se na linč. Od toga moram da se zaštitim, ali nisam tražio lično obezbjeđenje", rekao je Stojković.