Radomir Antić
0

"Zaslužili smo više, sudija nas je zakinuo"

Totalsport
Radomir Antić (Foto: AP)
Radomir Antić (Foto: AP)
Srpska nogometa reprezentacija propustila je veliku priliku plasirati se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi izgubivši od Australije 2-1 u posljednjem, 3. kolu grupe D.

Srbima je za prolaz dalje bio dovoljan i remi, budući je u drugoj utakmici Njemačka pobijedila Ganu 1-0, ali do njega izabranici Radomira Antića nisu uspjeli doći.

"Očekivali smo da ćemu proći među 16 najboljih i zaslužili smo tamo biti. Sudijske odluke i promašene prilike čine nas tužnim. Ne mogu prigovoriti svojim igračima na trudu. Imali smo puno prilika, ali na kraju mislim da nismo imali dobro suđenje. Zaslužili smo više od onog što smo dobili, ali sada moramo ići kući. Ipak, pokazali smo svijetu da smo zaslužili biti na Svjetskom prvenstvu. Ponekad u nogometu bolja ekipa ne pobjeđuje", komentarisao je razočarani Antić.

Kritike srpskog selektora odnose se posebno na posljednje trenutke utakmice, kada prema njegovom mišljenju urugvajski sudija Jorge Larrionda nije dosudio jedanaesterac njegovoj ekipi nakon što je lopta u ruku pogodila australskog veznjaka Tima Cahilla.

"Ljuti smo zbog te odluke jer sudija i njegov pomoćnik nisu ispravno odlučili. Sudija je imao crni dan kada je u pitanju Srbija."