Manuel Pellegrini
0

"Zaslužili smo barem jedan bod"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener madridskog Reala Manuel Pellegrini smatra da je njegova momčad zaslužila bolji rezultat od poraza 1-0 u 159. "El Clasicu" na sinoćnjem gostovanju kod Barcelone.

Gol odluke zabio je Zlatan Ibrahimović u 56. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru.

  • Protiv Barcelone je uvijek teško igrati na njihovom terenu, budući da oni redovito imaju veliki postotak posjeda lopte. Međutim, mi smo uspjeli odigrati utakmicu na našem nivou, stvorili smo veliki broj prilika. Logično da nisam zadovoljan rezultatom s obzirom na igru koju smo prikazali. Uspjeli smo im napraviti pritisak, jedino nismo uspjeli imati dovoljno loptu u našem posjedu - analizirao je Pellegrini.

Smatra da Ibrahimović, bez obzira što je postigao gol, nije ništa promijenio u Barceloninom stilu igre.

  • Ibrahimović je dobro iskoristio svoju priliku. Za njega je, naravno, bilo važno što je vrlo brzo nakon ulaska u igru postigao pogodak, ali ja mislim da se igra Barcelone nije bitno promijenila kada je on ušao. Bez obzira na Zlatana, trebali smo bolje proći. Iako je Barcelona imala više loptu u nogama, niti u jednom trenutku nije kontrolirala utakmicu.

Na upit koji bi to bio rezultat koji bi bio pravedan, odgovorio je:

  • Mislim da bi remi bio pravedan ishod. Bili smo superiorni na terenu i stvorili više prilika. Zaslužili smo barem bod. Imali smo nekoliko čistih prilika, recimo od Cristiana Ronalda ili Marcela. Barcelona je prva zabila, ali nije imala puno prilika, osim one Messijeve u završnici.

Na kraju, čileanski je trener objasnio zbog čega je povukao Ronalda iz igre u 65. minuti.

  • On je sinoć mogao igrati samo sat vremena, ne više od toga. Da je igrao duže, ispali bismo neodgovorni prema liječničkoj službi koja je dala dopuštenje za sat vremena.

S druge strane, trener Barcelone Josep Guardiola u svom nastupu pred novinarima nije ponudio previše.

  • Pobijedili smo i to je to. Nemamo vremena za slavlje jer nas jako brzo čeka sljedeća utakmica. Mi želimo biti prvaci i zato želimo opet pobijediti i u srijedu (gostovanje kod Xereza u prvenstvu, op.a.).

Naravno, novinari su tražili malo više od toga.

  • Mentalno smo bili vrlo jaki. Real je odlična momčad, to je valjda svima jasno. Očekivao sam da će biti agresivni od početka. Odigrali su jako dobru utakmicu. Imali su svoje prilike i učinili nam život teškim u ovome dvoboju - priznao je trener Katalonaca.

Sljedećom je izjavom zapravo potvrdio da se slaže s mišljenjem svog kolege Pellegrinija.

  • Ponekad igrate bolje od suparnika i pobijedite. A ponekad pobijedite iako niste bili bolji! Ipak, mislim da smo ih i s igračem manje pritisnuli i stvroili nekoliko šansi - zaključio je Guardiola.