Fabio Capello
0

"Žao mi je Beckhama, ali morat ćemo bez njega"

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
Povreda Ahilove tetive lijeve noge udaljit će Davida Beckhama (34) od Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Potvrđuju to definitivno izjave Milanovog ljekara i engleskog selektora.

Kobna je za Beckhama bila završnica susreta 28. kola Serije A između njegovog Milana i Chieva u kojoj je u samoj završnici (89. minuta) krivo stao i pritom se povrijedio.

"Nema Svjetskog prvenstva za Beckhama", rekao je Milanov ljekar Jaen-Pierre Meeserman.

Iako još tačnerazmjere povrede nisu definisane, i selektor engleske reprezentacije Fabio Capello svjestan je neće moći računati na Beckhama.

"Moramo pričekati rezultate nalaza, ali izgleda da će propustiti Svjetsko prvenstvo. Razgovarao sam s njim u nedjelju nakon utakmice kako bih mu dao svoju podršku, kao i Franco Baldini (pomoćni trener reprezentacije). David je veliki profesionalac i radio je vrlo naporno kako bi zaigrao na Svjetskom prvenstvu, pa će njegov izostanak biti velika šteta. Jako mi je žao što se povrijedio", rekao je Capello.

Popularni "Becks" operaciji će biti podvrgnut već danas (ponedjeljak) u Finskoj pod nadzorom glasovitog specijalista Sakarija Orave, koji je krajem prošle godine operisao i talijanskog skijaša Petera Filla.

"Kod takvih povreda za udaranje lopte i igranje nogometa treba tri mjeseca. Za maksimalne napore i maksimalne skokove i udaranja lopte možda i mjesec više. Znači sveukupno neka tri do četiri mjeseca do početka laganog igranja", objasnio je Orava.

Beckham je u Južnoafričkoj Republici trebao nastupiti na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu, nakon Francuske 1998., Japana i Južne Koreje 2002. i Njemačke 2006.