Argentinac napustio Palermo
0

Zamparini: Prodao sam Pastorea PSG-u

Totalsport
Javier Pastore
Javier Pastore
Predsjednik Palerma Maurizio Zamparini objavio je u subotu da je transfer njegovog argentinskog veznog nogometaša Javiera Pastorea u francuski PSG završen.

"Pregovore smo završili kasno navečer u petak, taman negdje oko ponoći. Pastore odlazi u PSG za svotu od oko 43 miliona eura. Može se reći da je informacija praktično službena", otkrio je Zamparini za jednu talijansku popularnu radijsku stanicu.

Prema pisanju Le Parisiena, argentinski bi 21-godišnji playmaker, jedan od najnadarenijih nogometaša na svijetu, ugovor s pariškim klubom trebao svečano potpisati početkom iduće sedmice.

Riječ je o najvećem transferu u historiji francuskog nogometa, pogotovo ulaznom. Odavno tako kvalitetan igrač nije pojačao jedan francuski klub.

Milioni novih katarskih vlasnika (Qatar Investment Authority) i pregovaračke vještine novog sportskog direktora Leonarda Arauja pokazale su se očito jačim čak i od interesa Chelseaja i Real Madrida.

Talijanska je klupska nogometna scena pak izgubila još jednog dragulja dokazavši time da i dalje kvalitativno klizi sve dublje.