Nogomet
43

Zajko Zeba: Nadao sam se bar jednom trofeju sa Slobodom, priznanje za najboljeg igrača je utješna nagrada

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iskusni nogometaš i kapiten FK Sloboda Zajko Zeba izabran je za najboljeg igrača protekle sezone Premijer lige BiH, a u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o ovom značajnom priznanju i sezoni koju je njegov klub završio bez trofeja, ali plasmanom u Evropu.

Zeba nije očekivao da će dobiti nagradu za najboljeg igrača, tako da je ugodno iznenađen.

"Nisam očekivao da ću biti izabran za najboljeg nogometaša Premijer lige jer ekipe koje su osvojile trofeje u protekloj sezoni također imaju dobre igrače. Mi na kraju nismo ništa osvojili, ali je i ovo što smo napravili zaista uspjeh za nas. Ovo mi može biti utješna nagrada. Hvala saigračima, jer bez njih ništa ne bih mogao napraviti", izjavio je Zeba.

Nagrada za najboljeg mu mnogo znači te namjerava nastaviti dobre igre.

"Mnogo mi znači ova nagrada jer su glasali treneri i kapiteni, drago mi je što me cijene. Igrao sam dobro tokom sezone, nisam imao problema s povredama, dobro mi ide i odlično se osjećam. Dok je tako, igrat ću i nadati se dobrim rezultatima", rekao je kapiten Slobode.

Sloboda je bila jesenji prvak, dugo je čuvala prvo mjesto na tabeli, a igrala je i u finalu Kupa BiH. Tuzlaci na kraju nisu uspjeli osvojiti trofej, a Zeba nije krio razočarenje. Međutim, zadovoljan je plasmanom u Evropu.

"Cilj Slobode je na početku sezone bio da ostane u ligi i bude u sredini tabele. Odigrali smo dobru sezonu, bili smo blizu i u ligi i u kupu, ali nažalost nismo osvojili pehar. Malo sam razočaran, nadao sam se barem jednom trofeju. Bliže smo bili Kupu BiH, imali smo najpoželjnijeg protivnika u odnosu na ostale u završnici. Ipak, možemo biti zadovoljni plasmanom u Evropu, to je dobra utjeha. Ove sezone su mlađi igrači stekli iskustvo, a sljedeće se nadamo napretku", kazao je Zeba.

"Kratka" klupa i naporan tempo su razlozi zbog kojih je Sloboda ostala bez trofeja.

"Cijelu godinu smo igrali dobro, nismo kalkulisali, igrali smo u najjačem sastavu. Tereni su bili teški, bilo je povreda, a mi nemamo širok igrački kadar, Zrinjski je igrao samo na jednom frontu sa 25 igrača, dok smo mi na dva fronta 'gurali' sa 13 igrača", istakao je najbolji igrač Premijer lige BiH u prošloj sezoni.

On namjerava ostati u Slobodi i naredne sezone.

"Ovdje sam godinu i po dana i sve je bilo korektno, u dobrim odnosima sam s upravom, predsjednikom, trenerom, saigračima i navijačima. Dok je tako, nema potrebe za promjenom sredine. Ugovorom sam za Slobodu vezan još godinu dana", završio je Zeba.