Nogomet
9

Zagreb se zagrijava za utakmicu: Navijači vjeruju u nadmoć "vatrenih"

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Hrvatska metropola Zagreb se priprema za večerašnji spektakl u Brazilu gdje će po lokalnom vremenu "vatreni" tačno u ponoć odmjeriti snage sa reprezentacijom Kameruna. Nakon poraza kojega su doživjeli od Brazila na utakmici koja je otvorila ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, hrvatski navijači uvjereni su u nadmoć "vatrenih" nad Kamerunom.

Iščekivanje se osjeća na ulicama hrvatskog glavnog grada, napetost raste kako pada mrak. Glavni gradski trg priprema se za večerašnje okupljanje pred velikim ekranom i binom, gdje se očekuje zasigurno više od hiljadu gledatelja, ukoliko kiša ne pokvari raspoloženje za prenos na otvorenom.

Izvješene zastavice sa hrvatskom šahovnicom na svim uglovima i na automobilima, konobari, djeca, mladići i djevojke, čak i starice obučene u dresove hrvatskih reprezentativaca nagovještavaju euforiju koja bi se mogla dogoditi noćas, ukoliko hrvatska reprezentacija pobijedi Kamerun.

Osim na tri mjesta gdje će prijenos biti popraćen i javnim nastupom estradnih umjetnika, kafići i klubovi po centru grada i periferiji pripremili su terase za velike ekrane na kojima će, izrazito za vrijeme Svjetskog prvenstva, gosti uživati u prenosu do dva sata ujutro umjesto do ponoći.