Nogomet
0

Zagreb: Nakon sukoba navijača i policije privedena 41 osoba

FENA
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nakon što je najveći derbi hrvatskog nogometa Dinamo - Hajduk prošao bez navijačkih sukoba, poslije utakmice su ipak zabilježeni i incidenti.

Na križanju Maksimirske ulice i Svetica došlo je do manjeg sukoba skupine BBB-a i Torcide s jedne, te policije s druge strane. Navodno se 50-ak navijača sukobilo sa snagama MUP-a nakon što je jedna baklja doletjela među policajce. Srećom, gužva nije dugo trajala, a policija je koristila suzavac i pendreke kako bi rastjerala navijače.

Iz policije su potvrdili kako je prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice privedena je 41 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, alkoholizma i pirotehnike.

"Za vrijeme utakmice među navijačima nisu zabilježeni incidenti ni sukobi. Prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice odnosno do 19,30 sati u službene prostorije dovedena je 41 osoba. Budući je skupina navijača nakon utakmice prema policijskim službenicima bacala pirotehnička sredstva, privedeno je nekoliko osoba te nad njima slijedi odgovarajuća obrada. Drugih postupanja policije nije bilo," poručili su iz Policijske uprava zagrebačke.

Današnji okršaj Dinama i Hajduka ostat će upamćen i po tom što su Bad Blue Boysi i Torcida zajedno navijali s istočne tribine. Navijačke grupe dva najveća hrvatska kluba ujedinila je borba protiv 'vaučerizacije' i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu i tijekom susreta nisu zabilježeni nikakvi fizički sukobi.

Nažalost i ovoga puta s tribina se čulo neprimjereno navijanje. Stadionom je odjekivalo 'Za dom spremni', a na meti uvreda bili su i Zdravko Mamić, Davor Šuker, te HNS-a. Na Istoku je bilo više od dvije tisuće navijača Hajduka, a zanimljivo na jugu svega 20-tak navijača s vaučerima.