Claude Puel
0

"Zadovoljan sam igrom, rezultatom nisam"

Totalsport
Claude Puel (Foto: AP)
Claude Puel (Foto: AP)
"Dokazali smo da se možemo nositi s Real Madridom. U uzvratu ćemo morati stvoriti više prilika i preuzeti inicijativu", kazao je Lyonov trener Claude Puel nakon 1-1 protiv "kraljevskog kluba" u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

U istoj fazi istog takmičenja prošle sezone Lyon je izbacio madridski Real. U uzvratu na Bernabeuu 16. marta pokušat će ponoviti isto, za razliku od prošle godine kada su donijeli 1-0 prednost i odigrali 1-1 u drugom dvoboju, sada su u nešto težoj situaciji.

"Real ima ekipu satkanu od brzih igrača, ali smo ih u ovoj utakmici lišili prostora. Dovoljno smo samouvjereni pred uzvratnu utakmicu, u njoj je sve moguće očekivati. Čak i uprkos tome što smo primili pogodak koji iritira."

"Šteta je i što smo propustili niz prilika, posebno u prvome dijelu utakmice. Zaslužili smo više od remija i, iako sam zadovoljan našom igrom, ne mogu biti zadovoljan konačnim rezultatom utakmice. No, nije gotovo. Znamo da ćemo i u uzvratu imati svoje šanse, gledat ćemo iskoristiti ih", zaključio je Puel.