Jose Mourinho
0

"Zaboravite Raula i Gutija, imamo Higuaina, Ronalda i Benzemu"

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Da prebole odlaske legendi Raula i Gutija i pogledaju prema budućnosti, te daju podršku novim nositeljima igre, navijače madridskog Reala zamolio je trener Jose Mourinho.

Trojac oko kojeg portugalski strateg misli slagati igru sastava čiji su planovi povratak na tron španskog nogometnog prvenstva čine Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gonzalo Higuain.

"Raul i Guti učinili su mnogo za ovaj klub. Budući da ja nisam još ništa, o njima mogu govoriti samo izražavajući poštovanje. Volio bih da je Raul ostao, ali njegova je pravo izbor budućnosti i nastavak igara na najvišem nivou. Napad Reala sada počiva na nogama Benzeme, Higuaina i Cristiana", najavio je Portugalac čiji je sastav golovima Sergija Canalesa, Higuaina i Ronalda savladao meksičku Club Americu 3-2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u srijedu u San Franciscu.

"Pobijedili smo, ali radije bih slavio u pravim utakmicama nego u pripremnim. Bio je to drugačiji trening od uobičajenog, sučelili smo se s ekipom koja je kompetitivna, brza i motivirana. Nama su nedostajala šestorica igrača, a ja želim isprobati tri različita stila igre. Vidjeli ste jedan. S obzirom na tim s kojim smo istrčali ovaj je način igre pogodovao Canalesu, Cristianu i Pedru Leoneu. Ne griješim računajući na Canalesov učinak u sezoni koja dolazi. To što nam je došao iz Racinga već ove sezone dobar je potez i mislim da mi je to u ovoj utakmici dokazao. Iako fizički iscrpljen, i Leon nastavlja impresionirati. Zadovoljan sam i njegovim radom", zaključio je Mourinho.