Mick McCarthy, trener Wolvesa
0

"Zaboravite na Edina Džeku"

Sarajevo-x.com
Mick McCarthy: Džeko nije jedina opasnost
Mick McCarthy: Džeko nije jedina opasnost
Trener Wolverhamptona, tima protiv kojeg će vjerovatno debitovati naš reprezentativac u dresu Manchester Cityja, Mick McCarthy rekao je svojim igračima da zaborave na Edina Džeku, jer njihov protivnik ima i drugih igrača koji mogu zaprijetiti njihovom timu.

McCarthy je protekle sedmice razgovarao sa trenerom Wolfsburga Steveom McClarenom, koji mu je nahvalio napadačke kvalitete svog bivšeg igrača. Međutim, McCarthy je svjestan i brojnih drugih opasnosti po gol njegovog tima.

"Razgovarao sam McClarenom, koji mi je dao dobar izvještaj o Džeki, ali ako budemo pazili na njega, postoje još jedan ili dva igrača koji mogu dobro odigrati. Niti jedne minute ne možemo motriti samo na njega kada imaju tim pun zvijezda", rekao je trener Wolvesa.

McCarthy je rekao da bi bilo "divno" da Džeko ne uputi udarac prema golu, a da njegov tim izgubi sa 3:0.

Trener Wolvesa se ipak ne predaje i podsjeća na niz iznenađujućih rezultata tokom sezone, među kojima je i njihova pobjeda protiv "građana" u prvom dijelu sezone, kao i trijumfi nad Liverpoolom i Chelseajem.

Iako im većina ne daje mnogo šansi McCarthy vjeruje da njegova ekipa može iznenaditi najveće potrošače među engleskim premijerligašima, piše "The Sun".